U trendu

Nova eksplozija u Kabulu, 3-4 km od aerodroma

KABUL – Još jedna eksplozija ođeknula je sinoć u avganistanskoj prestonici Kabulu, gde je ranije juče u dva napada bombaša samoubica poginulo više od 70 ljudi, među kojima i 12 američkih vojnika.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na izjave očevidaca, nova eksplozija dogodila se na oko tri do četiri kilometra od aerodroma u Kabulu.

Agencija Tas s javlja da je Kabul do sada pogodilo šest eksplozija.

Najmanje 60 Avganistana i 12 američkih vojnika poginulo je u današnjim bombaškim napadima kod aerodroma u Kabulu, javio je ranije AP pozivajući se na američke i avganistanske zvaničnike.

Više od 140 Avganistanaca je povređeno, rekao je zvaničnik avganistanskog Ministarstva zdravlja za CNN.

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad kod aerodroma u Kabulu, objavila je novinska agencija Amak na Telegramu, preneo je Rojters.

Bombaš samoubica iz islamističke militantne grupe „uspeo je da dođe do velike grupe prevodilaca i saradnika američke vojske u blizini hotela Baron kod aerodroma u Kabulu i detonirao je svoj eksplozivni pojas među njima, ubivši oko 60 ljudi i ranivši više od 100 drugih, uključujući talibanske borce“, navodi se u saopštenju Islamske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.