U trendu

Nova potraga u Portugalu za nestalom devojčicom Madlen Meken

Policija Portugala saopštila je da će za nekoliko dana nastaviti potragu za Medlin Mek Kan (Madeleine McCann), britanskom devojčicom koja je 2007. godine nestala u portugalskoj regiji Algarve.

U saopštenju su potvrđeni izveštaji lokalnih medija da će policija sprovesti pretragu na zahtev nemačkih vlasti, u prisustvu zvaničnika iz Velike Britanije.

Tokom današnjeg dana, opaženo je da policija podiže šatore i postavlja kordone u oblasti brane Arade, oko 50 kilometara od Praje da Luz, mesta u kojoj je trogodišnja devojčica poslednji put viđena.

Britanska, portugalska i nemačka policija još sastavljaju deliće u slagalici događaja od 3. maja 2007. godine kada je devojčica nestala iz svog kreveta u odmaralištu na jugu Portugala.

Bila je u istoj sobi sa dvogodišnjim bratom blizancem i sestrom dok su njihovi roditelji večerali sa prijateljima u oblžnjem restoranu.

Sredinom 2020. godine, nemačka policija je kao osumnjičenog označila Kristijana Bruknera (Cristian Brueckner), 45-godišnjeg Nemca koji je 2007. godine boravio u Algarveu.

Brukner poriče svaku vezu sa ovim slučajem. Nalazi se pod istragom za ubistvo devojčice, ali optužnica protiv njega još nije podignuta.

On je mnoge godine proveo u Portugalu, uključujući mesto Praja da Luz u kojem je bio u vreme nestanka male Madlen.

Tužitelji iz severnonemačkog grada Braunšvig prošlog oktobra podigli su nekoliko optužnica protiv Bruknera, pored ostalog zbog serije seksualnih prestupa počinjenih navodno u Portugalu između 2000. i 2017. godine.

Tužitelj iz Braunšviga Kristijan Volter (Christian Wolter) rekao je da će njegova kancelarija sutra izdati saopštenje povodom ovog slučaja.

Nestanak Madlen Meken uzbudio je svetsku javnost, pa su je u međuvremenu mnogi „viđali“ na raznim mestima, čak i u Australiji, a na temu ovog slučaja napisano je više knjiga i snimljeno nekoliko televizijskih dokumentaraca.

Nalazaču devojčice obećana je nagrada od nekoliko miliona dolara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar