U trendu

Novac leteo po auto-putu, vozači zaustavili saobraćaj, kupili dolare, ali… (video)

Vrata kombija koji je prevozio novac naglo su se otvorila na auto-putu kod Atlante u SAD-u. Novac rasipao se po auto-putu, a vozači se počeli zaustavljati…

Šteta ovog „poklona“ procenjuje se na 175 hiljada američkih dolara, otprilike 1.150.000 kuna.

Neki vozači su snimali druge kako „čiste“ put od rasutih novčanica. Oko 20 sati je policija izašla na teren zbog toga što je čak 15 automobila stalo na vrlo prometnom autoputu.

– Službenici iz kombija su uspeli da pokupe tek nekoliko stotina dolara kad smo mi došli. Sve ostalo su drugi već razgrabili – saopštili su iz lokalne policije.

Ipak, da ne bi pomislili da se doista radi o besplatnom novcu, snimci koje su brojni vozači stavili na društvene mreže sada su dokazi jer – taj novac nitko nije smeo da uzme, prenose mediji.

– Imamo doista snimaka na kojima se vide i registarske tablice, ali zaista želimo da ljudi dođu sami i vrate taj novac i da nastave sa svojim životom bez da se brinu da će im policija pokucati na vrata – saopštio je Robert Parsons komandir policije. Spomenuo je kako je jedan čovek sam doneo 2100 dolara, a drugi 500 koje je uzeo na autoputu.

– Ako sami donesu novac nećemo podizati optužnicu protiv njih. Učinili su pravu stvar – rekao je Parsons.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.