U trendu

Nove poplave na Tajlandu nakon monsunskih kiša

BANGKOK – Obilne kiše u centralnom i severoistočnom Tajlandu izazvale su danas nove poplave i vlasti su bile primorane da puste vodu u već nabujalu reku nakon što je rezervoar dostigao pun kapacitet.

Vlasti u centralnoj provinciji Sufan Buri upozorile su na poplave duž obale reke Ta Čin nakon što je u nju izlivena voda iz rezervoara Krasiao, piše AP.

Više od 38.000 domaćinstava je do sada ove godine pogođeno poplavama u provinciji, prema kabinetu guvernera Sufan Burija.

Tajland je pogođen poplavama velikih razmera otkad je tropska oluja Dianmu zahvatila gornji deo zemlje poslednje nedelje septembra, zajedno sa sezonskim monsunskim kišama.

Poplave, posebno u severnim i centralnim regionima, pogodile su 300.000 domaćinstava širom zemlje i izazvale 14 smrti u 33 provincije.

Situacija se ublažila u više od 24 provincije, prema Odeljenju za sprečavanje i ublažavanje katastrofe.

Strahovi da će glavni grad Tajlanda, Bangkok, oko 100 kilometara jugoistočno od Sufan Burija biti poplavlje jer se na lazi na reci Čao Praja čiji su izvori na severu.

Meteorološko odeljenje obavestilo je da će sezonske monsunske kiše nastaviti da padaju u nekim delovima Tajlandima, uglavnom na severoistoku u narednih 10 dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar