U trendu

Nove replike Selakovića i Osmani

NJUJORK – Sednicu saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravlja o izveštaju Unmika o KIM obeležila je rasprava ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića i predsednice privremenih institucija Vljose Osmani.

Nakon replika na govore, predsedavajući sednicom dozvolio je oboma još po tri minuta za novu repliku, što je Selaković iskoristio da zamoli Osmani da prestane da laže.

On je podsetio je da je kosovski Srbin Srećko Sofronijević, koji je ranjen pre dva dana u Zvečanu, običan građanin, kao i da bivši predsednik Boris Tadić, koga je Osmani pomenula u govoru kao pokojnog, nije preminuo, već je samo bivši predsednik.

„Ovo je Srećko Sofronijević koga ste upucali u leđa. On je običan građanin. Molim vas prestanite da lažete. Tadić je bivši predsednik i živ je, nije ubijen. O čemu pričate?“ rekao je Selaković.

On je dodao da je u poslednjih devet meseci opljačkano i napadnuto 15 pravoslavnih crkava na KIM.

Selaković je upitao i šta sa porodicom Šukalović, koju su činili otac, majka i troje dece, a čija su tela nedavno pronađena u Đakovici.

Osmani je rekla da, u svom govoru, nije mislila na Tadića već na Zorana Đinđića koji je ubijen u Beogradu.

Prema njenim rečima, Srećka Sofronijevića u Zvečanu nije ranila kosovska policija.

Ona, takođe, tvrdi da mnogi Srbi koji pomažu u traženju nestalih i otkrivanju masovnih grobnica danas „dobijaju pretnje“.

„Selaković nastavlja sa ovom propagandom… Ranjavanje Sofronijevića je deo Selakovićeve propagande“, rekla je Osmani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.