U trendu

Novi paket EU sankcija pojacava vec postojece protiv Rusije

BRISEL, 15. jula ( tanjug) – Evropska komisija usvojila je danas predlog novog paketa mera za održavanje i jačanje efikasnosti šest paketa sankcija koje je EU donela protiv Rusije.

U Komiisji objašnjavaju da ovaj paket pojašnjava niz odredbi za jačanje pravne sigurnosti za sprovođenje restriktivnih mera koje su do sada uvedene i da dodatno usklađuje sankcije EU sa sankcijama saveznika i partnera, posebno u G7.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ocenila je da se ”brutalni rat Rusije protiv Ukrajine nastavlja nesmanjenom žestinom” i da je cilj EU da današnjim predlogom pooštri postojeće sankcije protiv Kremlja, da ih učini efikasnijim, ali i produži do januara 2023. gdoine.

”Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju”, poručila je Lajen

Šef diplomatrije EU Žosep Borelj ocenio je da su EU sankcije protiv Rusije teške i da se nastavlja targetiranje ”onih bliskih Putinu i Kremlju”.

”Današnji paket odražava naš koordinisan pristup sa međunarodnim partnerima, uključujući G7. Pored ovih mera, predočiću Savetu EU i predlog da uvrsti na spisak sankcionisanih više fizičkih i pravnih lica kojima će biti zamrznuta imovina i ograničena mogućnost kretanja”, zaključio je Borelj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar