U trendu

Novi sukob Hrvata i Srba na Malti (Video)

Hrvatski navijači i srpski državljani ponovo su se sukobili na Malti posle utakmice domaće selekcije i Hrvatske, prenosi portal Indeks.

Lokalna policija saopštila je da je sinoć pre ponoći došlo do obračuna dve strane i da su tri strana državljanina povređena, jedna osoba opečena je bakljom, druga ima frakture, dok o trećoj stanje još uvek nije poznato.

Navodi se da još uvek nema podataka o novim uhapšenim licima, nakon što je pre tog događaja policija privela 21 hrvatskog navijača.

U noći između ponedeljka i utorka hrvatski navijači sukobili su se sa obezbeđenjem jednog noćnog kluba, pretežno srpskim državljanima, posle čega je uhapšeno šestoro osoba.

Hrvatske pristalce potom su nastavile sa incidentima na Malti kada je nekoliko njih privedeno zbog pretnji čelnicima Hrvatskog fudbalskog saveza i sumnje da su hteli kamenicama da napadnu policiju.

Ukupno je na Maltu došlo oko 380 Hrvata, uglavnom članova splitske Torcide, koji su prema nekim najavama želeli da prekinu utakmicu.

Meč je protekao bez većih incidenata, Hrvatska je pobedila Maltu sa 1:0 i plasirala se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.