U trendu

Novi termin prekida vatre 23.30, rakete i dalje lete ka IZR

GAZA – Palestinski Islamski džihad saopštio je večeras da je postignut dogovor sa Izraelom o prekidu vatre, nakon tri dana intenzivnog konflikta.

„Večeras, na predlog Egipta postignut je dogovor o prekidu vatre, u kojem se navodi i obaveza Kaira da radi na oslobađanju dvojice zatvorenika – Basema Sadija i Halila Avavdeha“, rekao je visoki predstavnik Islamskog džihada Mohamed al-Hindi, preneo je „Tajms of Izrael“.

Sadi, lider Islamskog džihada na Zapadnoj obali, nedavno je uhapšen u gradu DŽenin i nalazi se u izraelskom pritvoru.

Bilo je predviđeno da primirje počne u 20.00 sati po lokalnom vremenu, ali je novi termin kada bi prekid vatre trebalo da stupi na snagu 23.30 po lokalnom vremenu (22.30 po srednjeevropskom). Međutim, izraelska strana to nije potvrdila.

Izraelski list prenosi da je premijer Jair Lapid otpočeo sastanak sa vodećim bezbednosnim zvaničnicima, a pojedini izvori su potvrdili izraelskim medijima da Tel Aviv pristaje da prekid vatre stupi na snagu u 23.30.

U međuvremenu, rakete i dalje lete ka Izraelu, pa je izraelski protivraketni sistem Gvozdena kupola oborio tri projektila, a ponovo se čuju sirene u izraelskim gradovima u blizini Pojasa Gaze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.