U trendu

Novo sniženje, novi haos: Potukli se zbog jeftinih pelena (video)

Nedelju dana nakon što su se čupali za kosu i do krvi potukli zbog jeftine Nutele, kupci u Francuskoj ponovo su pokazali da su za dobru cenu spremni da zaborave na manire. Mesto radnje ponovno je lanac trgovina Intermarché koji je ovoga puta prodavao veliko pakovanje pelena i snizio sa 21 na sedam evra, piše The Sun.

Kupci su ponov0o izgubili kontrolu, a potvrdio je to i vlasnik prodavnice:

https://twitter.com/D2BL3/status/958300763394134016

– Bilo je strašno, potpuno izvan kontrole. Pre nego što smo otvorili pred vratima je bilo 250 ljudi, samo da bi kupili pelene. Žene su se tukle, morali smo da pozovemo policiju jer kupce nismo mogli da smirimo, dodao je.

Prošle nedelje Intermarché je snizio cenu Nutele od 950 grama sa 4,70 evra na 1,40 evra. U prodavnicama je nastao haos, a vlasti su pokrenule istragu o posebnim ponudama u prodavnicama.

Uprava za zaštitu kupaca i konkurentnost francuskog ministarstva ekonomije potvrdila je da istražuje da li je ponuda bila u skladu s pravilima. Ministar poljoprivrede Stefan Travert bi trebalo da predstavi nacrt zakona koji će dodatno ograničiti takve ponude.

Francuski poljoprivrednici žale se da veliki trgovački lanci mogu da privlače kupce takvim ponudama jer teraju dobavljače na ugovore koji ugrožavaju njihov opstanak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.