U trendu

Novović: Izborni rezultati ne ulivaju nadu DPS-u na parlamentarnim izborima

PODGORICA – Rezultati prvog kruga predsedničkih izbora ne ulivaju nadu DPS-u u susret vanrednim parlamentarnim, dok je svima jasno da trenutni odnos političkih snaga ide u korist Evropi sad, rekla je rukovodilac MMC-a u Javnom servisu Nataša Novović.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da su i ovi izbori pokazali da građani žele nova lica u politici.

“Iznenađenje na ovim izborima je ta velika razlika između drugog i trećeg mesta i mislim da to ide u prilog tome da ljudi žele nova lica”, navela je Novović.

Ocenila je da je predsednička kampanja bila relativno mirna, ako se, kako je kazala, izuzme incident na Cetinju sa Jakovom Milatovićem i na kraju događaj sa kandidatkinjom Draginjom Vuksanović Stanković, koja je putem društvenih mreža dobila pretnje.

Podsetila je na rezultate DPS-a sa parlamentarnih izbora 2016. kada je DPS imao 41 odsto, dok je dve godine kasnije Đukanović na predsedničkim izborima osvojio 53 odsto odsto podrške.

Novović kaže da je Đukanović uvek imao pojedinačno više glasova nego što je bila podrška DPS-u. To se, kako podseća, nije dogodilo na poslednjim izborima, kada je 2020. DPS imao 35 odsto, koliko je i Đukanović imao sinoć.

“Tako da to ne može da uliva mnogo hrabrosti DPS-u u susret parlamentarnim izborima. U ovom trenutku je svima jasno da to ide u korist Evropi sad”, kazala je Novović.

Istakla je i da je birački spisak nesređen i da nije bilo političke volje da se to pitanje reši. Druga boljka je zloupotreba državnih resursa čega je, kako dodaje, bilo manje u ovoj kampanji, jer kandidati, osim Đukanovića, nisu državni funkcioneri, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.