U trendu

NRL: Ukupno 49 kršenja primirja proteklog dana

LUGANSK – Tokom proteklog dana na teritoriji samoproglašene Narodne Republike Luganska (NRL) registrovano je ukupno 49 kršenja primirja od strane ukrajinskih oružanih snaga, saopšteno je iz misije NRL u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju.

„Registrovano je ukupno 49 kršenja primirja 19. februara od strane ukrajinskih oružanih snaga. Korišćena su i teška artiljerijska oružja“, saopštila je misija na svom Telegram kanalu, navodeći da su napadi bili usmereni na 27 stambenih naselja u samoproglašenoj republici, prenosi TAS S.

Detonacije artiljerijskih granata čule su se rano jutros u centralnim, severnim i zapadnim delovima Donjecka, najvećeg grada NRD i pretpostavlja se da se kontinuirano koristi teška artiljerija.

Ranije je misija DPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju saopštila da su ukrajinske trupe otvarala i minobacačku vatru na nekoliko naseljenih oblasti, uključujucji i Donjeck.

Prema prvim izveštajima, pored Donjecka na meti ukrajinskih minobacača su se našli i gradovi Dokučajevska, Oktjabra, Sosnovskog, Aleksandrovke i Spartaka, a kasnije je objavljeno da su granatirana i sela Petrovskoe, Staromihajlovka i Komunarovka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.