U trendu

Nusra front krenuo u ofanzivu protiv sirijske vojske

Ruska vojska saopštila je danas da su ekstremisti Nusra fronta pokrenuli su ofanzivu protiv sirijske vojske u jugozapadnom predgrađu Alepa.

Nakon intenzivnog granatiranja, sirijska vojska pokušava da spreči terorističke grupe da prodru u centar grada.

Prema podacima Centra za pomirenje, napadu terorista od 19.30 do 20 sati je prethodila masivna artiljerijska priprema vatrom iz tenkova, raketnih bacača i minobacača.

„Granatirani su položaji vladinih trupa i stambene oblasti na jugozapadnoj periferiji Alepa. Utvrđuju se informacije o poginulim i povređenim vojnicima sirijskih oružanih snaga i civilnog stanovništva“, preneo je Sputnjik.

U saopštenju se navodi da sirijske vladine snage trenutno vode žestoku borbu da bi sprečile prodor terorističkih grupa u centralni deo Alepa.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je obustavilo direktan prenos pracćenja situacije u sirijskom gradu Alepu pošto je, kako se navodi, u udarima ekstremista oštećena kamera.

Niko od ruskih vojnika nije povređen, saopštilo je Odeljenje za informacije i masovnu komunikaciju Ministarstva odbrane Rusije.

Prema informacijama ministarstva, pobunjenici su iz minobacača i raketnih sistema granatirali zgradu Akademije „Asada“, u kojoj je smeštena veb-kamera za onlajn prenos realizacije prekida vatre u jugozapadnom delu Alepa.

„U granatiranju su oštećeni video-kamera i oprema za emitovanje“, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je 15. septembra na svom sajtu započelo onlajn prenos situacije u Alepu sa dve kamere na zemlji i iz bespilotne letelice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.