U trendu

NVO i H. Novog traži od premijera da vrati ambasadora Srbije

HERCEG NOVI – Nevladina organizacija “Karađorđe” iz Herceg Novog zatražila je od premijera Zdravka Krivokapića da doprinose opravdanom povratku u Crnu Goru ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.

Smatraju da je njihov zahtev opravdan, jer je Božović, kako navode, „čovek kojeg je ova zemlja rodila, podigla i na čast svima dala bratskoj Srbiji da je predstavlja i časno joj služi“.

Navode i da je ova NVO od prvog dana postanka radila na izgradnju mostova između, kako navode, „naše prošlosti i naše budućnosti dajući veliki napor da sadašnjost ulepša sećanjima na ono najvrednije što je ovaj narod u Crnoj Gori uspeo da sačuva, kako od tuđina, tako i od samog sebe“.

„Zajedništvo, sklad i tolerancija svih nas, u ovoj maloj zemlji, maloj geografski, ali beskrajnoj u svojoj duhovnosti i dubini emocije koju su nam preci ostavili u ostavštini svojih muka, borbi i krvarenja na svakom kršu koji pokriva Boku kotorsku i Crnu Goru, vrednost je koju nikad ne smemo da stavimo na klackalicu istorije”, navode, između ostalog, u pismu upućenom Krivokapiću, preneo je portal Borba.

Ova NVO je i ranije od Krivokapića tražila da vrati Božovića u Crnu Goru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar