U trendu

O čemu su razgovarali Putin i predsednik Kube

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su predsednici Rusije i Kube Vladimir Putin i Migel Dias-Kanel u ponedeljak telefonom razgovarali o sinhronizaciji stavova o međunarodnim pitanjima.

Peskov je, odgovarajući na pitanje novinara da li je tokom razgovora bilo reči o razmeštanju vojnih baza na Kubi ili o jačanju vojno-tehničke saradnje dve zemle, odgovorio odrečno, prenosi RIA Novosti.

„Vi znate da odnosi Ruske Federacije i Kube imaju dugu tradiciju, specifičan sadržaj i zaista je sinhronizacija stavova o međunarodnim i regionalnim pitanjima koja su od zajedničkog interesa izuzetno važna“, rekao je Peskov. Dodao je da su upravo o tome razgovarali predsednici dve zemlje.

Pres-služba Kremlja juče je saopštila da je Putin razgovarao sa Diasom-Kanelom o daljoj koordinaciji akcija u skladu sa principima strateškog partnerstva.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Dias-Kanel zahvalio ruskom predsedniku na humanitarnoj pomoći koju je Rusija poslednjih meseci uputila Kubi kako bi se izborila sa pandemijom korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar