U trendu

Obama „pita“ Trampa: Zar da stavimo muslimane pod nadzor?

Američki predsednik Barak Obama kritikovao je u utorak odnos republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa prema muslimanima pitajući i da li bi to značilo da muslimane treba staviti pod nadzor ili diskriminisati na osnovu vere.

AFP navodi da je posebna meta Obaminih napada bio Trampov kontroverzni predlog o zabrani svim muslimanima da uđu na teritoriju SAD, u sklopu borbe protiv terorizma.

„Gde se to završava? Hoćemo da počnemo da se prema Amerikancima muslimanima odnosimo na drugačiji način? Hoćemo da ih stavimo pod specijalni nadzor? Hoćemo da počnemo da ih diskriminišemo na osnovu njihove vere?“, upitao je Obama.

AFP navodi da su Tramp i njegove kolege iz Republikanske partije redovno napadali Obamu da je slab kada je u pitanju terorizam i naglašavali da je odbio da Islamsku državu okarakteriše kao „radokalne islamške teroriste“.

„Šta bi se tačno korišćenjem tog termina dobilo? Šta bi to tačno promenilo? Da li Islamsku državu učinilo manje posvećenom pokušajima ubijanja Amerikanaca… Odgovor je ne“, rekao je Obama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar