U trendu

Obeležen Dan Republike Srpske u Brčko Distriktu

BRČKO – Dan Republike Srpske obeležen je danas tradicionalno u Brčko Distriktu polaganjem venca i cveća na Spomenik srpskim braniocima u ovom gradu, a potom je održana i Svečana akademija.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je jako važno što se u Brčkom Dan Republike tradicionalno obeležava 10. januara.

„Zahvaljujem ljudima u Brčkom koji rade na dobrim odnosima Srpske i Brčkog“, rekao je Dodik nakon što je položio venac na Spomenik palim borcima.

Istakao je da Srpska pihvata činjenicu da postoji Brčko Distrikt i istakao da je nezaobilazna činjenica da ovde živi srpski narod.

Naglasio je da Srbi u Brčkom imaju identifikaciju sa Republikom Srpskom.

„I iz tog razloga smo ovde zato što poštujemo ljude koje su dali svoje živote za Srpsku“, rekao je Dodik i poručio da Republika Srpska slavi svoj 31. rođendan u miru – stablina i sigurna.

„Mi smo Republika koja se supočava sa izozovima. Sve smo mogli da pratimo – od globalne krize, pandemije, sukoba u Ukrajini. Sve je to imalo reperkusije, ali ostali smo stablni“, naveo je Dodik.

Istakao je da je Srpska apsolutno sređena i uređena zemlja i da je uspela da održi svoje institucije koje su sada formirane.

Rekao je i da je Srpska bezbednosno sigurna što se tiče snabdevanja električnom energijom i drugih energenata, što je, kako je istakao, jako važno.

Naveo je da jedan od glavnih uspeha Srpske očuvanje dostignutih radnih mesta.

„Srpska danas ima najveći broj zaposlenih građana u istoriji Srpske. Ostvarujemo dobre uspehe u okolnostima koje nam nisu naklonjene“, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar