U trendu

Oborena balistička raketa koju su ispalili jemenski Huti

Saudijske snage protivvazdušne odbrane oborile su balističku raketu koju su ispalili pobunjeni jemenski Huti ka gradu Hamis Mušait, na jugozapadu kraljevine, objavila je danas koalicija predvođena Saudijskom Arabijom.

Kako je prenela saudijska državna agencija SPA, balistička raketa je oborena kasno sinoć pre nego što je uspela da načini bilo kakvu štetu.

Koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom, od marta 2015. godine se bori protiv Huta u Jemenu pokušavajući da vrati vladu predsednika Abda Rabuha Mansura Hadija koji je u egzilu, podsetio je Rojters.

Američka mornarica je pre dva dana objavila da su dva projektila ispaljena u pravcu jednog američkog razarača u Crvenom moru sa teritorije Jemena pod kontrolom pobunjenika Huti, ali nisu uspela da ga pogode.

Jemenski Huti su odmah demantovali da su oni odgovorni za taj raketni napad.

Razarač Mejson je primetio dva projektila u razmaku od 60 minuta dok je plovio Crvenim morem u blizini obale Jemena. Oba projektila su pala u vodu pre nego što su stigla do broda.

AP podseća da je prethodno jedan brod Ujedinjenih Arapskih Emirata pretrpeo veliku štetu u sličnom raketnom napadu.

U međuvremenu, sa teritorije Jemena je ispaljen je još jedan projektil a meta je, kako se čini, bila saudijska vazduhoplovna baza u brlizini Meke, što je dosada napad najdublje u teritoriju te zemlje koji su izvršili šiitski pobunjenici i njihovi saveznici.

Huti su ispalili niz projektila na Saudijsku Arabiju od kada je koalicija arapskih zemalja predvođena Saudijskom Arabijom pokrenula protiv njih ofanzivu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.