U trendu

Obrador: Meksiko je bezbednija zemlja od SAD

MEKSIKO SITI – Meksiko je bezbednija zemlja od Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je danas meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador, nedeljama nakon što je otmica četvorice Amerikanaca privukla globalnu pažnju na bezbednosnu krizu u toj zemlji.

„Meksiko je bezbedniji od Sjedinjenih Država. Nema problema sa bezbednim putovanjem kroz Meksiko. To je nešto što građani SAD takođe znaju, baš kao i naši Meksikanci koji žive u Americi“, rekao je on tokom jutarnjeg brifinga za novinare, prenosi Si-En-En.

Kidnapovani Amerikanci su početkom marta putovali u meksički pogranični grad Matamoros kada su ih napali naoružani ljudi za koje se veruje da su povezani sa zalivskim kartelom.

U incidentu su poginula dvojica Amerikanaca i meksički prolaznik.

U petak je Ministarstvo javne bezbednosti Teksasa savetovalo da stanovnicima da izbegavaju putovanja u Meksiko tokom prolećnih raspusta, navodeći kao razlog rizik od nasilja kriminalnih kartela.

Na pitanje lokalnog reportera o bezbednosti u Meksiku, Lopez Obrador je naveo popularnost svoje zemlje među američkim turistima i iseljenicima, koji su se poslednjih godina spustili u popularna priobalna područja, kao i u Meksiko Siti, da bi iskoristili toplije vreme i niže troškove života.

Američki putnici godišnje donose milijarde prihoda za Meksiko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar