U trendu

Obrador osudio policijsko ubistvo žene iz El Salvadora

MEKSIKO SITI – Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador danas je oštro osudio policijsko ubistvo državljanke El Salvadora, 36-godišnje Viktorije Salazar Ariaza u gradu Tulumu na karipskoj obali Meksika.

Obrador je potvrdio da je Salazarova bila izložena „brutalnoj intervenciji i ubijena“ tokom policijskog privođenja prošle subote.

„Ovo je situacija koja nas je ispunila tugom, bolom i sramom“, rekao je predsednik Meksika na konferenciji za novinare posvećenoj odbrani prava žena u koju se uključio i predsednik Francuske Emanuel Makron, preneo je Rojters.

Obrador je obećao da će policajci koji su krivi za smrt Salazarove brzo biti izvedeni pred lice pravde i da neće biti „nekažnjenih“.

Na video snimku koji je objavio infoportal Noticaribe vidi se kako se Salazarova grči i doziva upomoć ležeći licem prema asfaltu dok joj jedna policajka kolenom pritiska leđa, a potom i kako policajci ubacuju njeno beživotno telo u prikolicu svog vozila.

Ubistvo Salazarove izazvalo je ogorčenje građana, ali i poziv predsednika El Salvadora Najiba Bukelea da se ubice brzo kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.