U trendu

Od danas – novi Tramp koji se izvinjava, kaje i moli

Prvi put nakon ulaska u trku za mesto predsednika SAD-a, republikanski kandidat Donald Tramp je priznao danas da su njegove izjave „mogle da povrede neke ljude“ i dodao da mu je „žao zbog stvari koje je rekao u žaru rasprave“.

Dan posle objavljivanja izmena u njegovoj kampanji, koje su usledile nakon rezultata sprovedene ankete, Tramp je shvatio da su njegovi komentari, kojima je vređao pripadnike manjina i neistomišljenike, pogrešni, prenosi AP.

„Ponekad, u žaru rasprave i u govorima na brojne teme, ne izaberete pravu reč, ili prosto kažete pogrešnu stvar. Meni se to desilo“, rekao je Tramp, čitajući napisanu izjavu.

„Verovali ili ne, ja se kajem. Posebno zbog reči koje su nekome nanele ličnu bol“, poručio je Tramp.

On je juče najavio izmene u svojoj kampanji, smenu izvršnog menadžera i imenovanje novog menadžera kampanje, prenosi AP.

Tramp u poslednjih nekoliko nedelja nije uspevao da prenese glasačima pouzdanu poruku, nudeći burne kontroverzne nastupe kao i javne sukobe sa američkom muslimanskom porodicom čiji je sin poginuo služeći vojsku na strani SAD-a u Iraku, navodi AP.

Novi Tramp koji se pojavio u četvrtak je manje borben, sa širim pogledima koji tvrdi da predstavlja „glas u ime svakog zaboravljenog dela zemlje, koji čeka i nada se boljoj budućnosti“ i za one koji “ do sada nisu imali nikoga ko bi progovorio u njihovo ime“, rekao je Tramp.

U svom obraćanju, Tramp je uputio nov, pitomiji ton u apelu na glasače crnce, za koje je anketa pokazala da mu nisu naklonjeni.

„Neću da se smirim dok deca svih boja ne budu deo američkog sna“, obećao je republikanski kandidat.

On je pozvao afro-americke glasače da mu daju šansu rečima da „nemaju šta da izgube, ako probaju nešto novo“.

Ostaje da se vidi da li Tramp promena dolazi prekasno, i da li će uopšte moći da se drži ovakvog ponašanja, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar