U trendu

Odbačena Trampova tužba protiv Hilari Klinton

VAŠINGTON – Okružni sud u Floridi odbacio je tužbu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa protiv Hilari Klinton, njegove rivalke na izborima 2016, a u kojoj je tvrdio da je ona sa drugim demokratama izmislila navode o mešanju Rusije u izborni proces.

Sudija Donald Midlbruk naveo je u obazloženju da se tužbom ne traži nadoknada za bilo kakvu pravnu štetu i da sud „nije odgovarajući forum“ za žalbe bivšeg predsednika.

„On nastoji da se razmeće politickim manifestom od 200 stranica u kojem iznosi pritužbe protiv političkih protivnika“, kaže se u presudi.

Dodaje se da Trampovoj tužbi „nedostaje suština i pravno utemeljenje koje nastoji da zameni dužinom, hiperbolom i obračunom“, prenosi Rojters.

Midlbruk je naveo i da je Tramp predugo čekao da podnese žalbu prekoračivši zakonsku zastarelost i da nije uspeo da dokaže da je oštećen bilo kakvim neistinama.

Tramp je u martu tužio Hilari Klinton, koja je 2016. bila demokratski predsednički kandidat, kao i druge demokrate zbog navodnog „reketiranja“, „zavere da se počini štetna neistina“ i drugih tvrdnji koje je više puta iznosio tokom četiri godine koje je proveo u Beloj kući.

Tražio je kompenzaciju i odštetu, navodeći da je imao troškove veće od 24 miliona dolara za odbranu, pravne takse i povezane troškove.

Trampov advokat Alina Haba je rekla da će se bivši predsednik odmah žaliti na odluku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar