U trendu

Odbili da je prime u bolnicu: Maloletnica se porodila na ulici… (video)

Maloletna beskućnica rodila je bebu na blatnjavoj ulici, svega 100 koraka od bolnice u koju  nisu hteli da je prime. Djevojku (17) iz indijskog Jharkhanda roditelji su izbacili iz kuće kad je zatrudnela i otada preživljava proseći na ulici gde je na kraju i rodila.

Nju je na ulici oko četiri sata ujutro pronašao sugrađanin koji kaže da devojka nije imala snage ni da podigne dete, a kamoli da se skloni s ulice.

Odeća joj je bila natopljena krvlju i još su bile povezane pupčanom vrpcom.

– Bila je u očajnom stanju. Drhtala je i nije mogla da podigne dete. Velika i teška vozila prolazila su ulicom, ali nije imala snage da se pomakne u stranu – rekao je prolaznik koji ju je pronašao, prenosi Hindustan Times.

https://www.youtube.com/watch?v=oZ__zOSV5mw

On je oko majke postavio barikade i pozvao bolničare da dođu po majku i bebu, ali oni su navodno još ranije odbili da je prime.

Medicinske sestre, kažu očevici, su tvrdile da im treba dozvola šefa i njenih roditelja da bi je primili u bolnicu. Građani su protestvovali i tražili od bolnice da primi 17-godišnjakinju.

Nakon dugog nagovaranja iz bolnice su im odgovorili da će morati sami organizovati prevoz.

Građani su zbog svega poludeli i pozvali policiju zbog čega je doktor morao izaći na ulicu i prerezati pupčanu vrpcu, a zatim su majku i bebu ukrcali na rikšu i nakon dva sata agonije napokon ih prevezli u bolnicu, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.