U trendu

Odlaganje rešenja za KiM nije u interesu srpskog naroda

ZAGREB – Za Kosovo nema jednostavnog reÅ¡enja, ali odlaganje reÅ¡enja moÅŸe stvarati pretpostavke za obnavljanje sukoba, a to ne treba ni Srbima ni Albancima, moÅŸda nekome treba, ali Srbiji ne treba, smatra predsednik SDÅ -a i prvi čovek Srpskog narodnog vijeća, Milorad Pupovac.

„Srbiji treba unutraÅ¡nja stabilnost i rasterećenje od brojnih otvorenih pitanja, među kojima je i pitanje Kosova, kako bi mogla napredovati u međunarodnim okolnostima, pogotovo evropskim i kako bi mogla napredovati u zaÅ¡titi prava svog naroda izvan granica Srbije“, kaÅŸe Pupovac za Tanjug.

On smatra da pitanje Kosova treba reÅ¡iti na miran način, tako da se „posluÅ¡a i srpska i albanska strana“ i da međunarodna zajednica pomogne da niÅ¡ta od toga „Å¡to se treba rijeÅ¡iti ne krene u loÅ¡em smjeru i ne izazove loÅ¡e posljedice“.

„Prije svega po Srbe i golemo kulturno naslijeđe i, naravno, da ne izazove loÅ¡e odnose i potencijalne sukobe između Albanaca i Srba, te da ne bude povod za sukobe u drugim dijelovima bivÅ¡e Jugoslavije, prije svega, Bosni i Hercegovini i Makedoniji“, zaključuje Pupovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.