U trendu

Odloženo formiranje Anketnog odbora za Možur, ne zna se ko je većina

PODGORICA – Administrativni odbor crnogorske skupštine na današnjoj sednici nije izabrao predsednika, zamenika predsednika i deset članova Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa i drugih subjekata u vezi sa projektom vetroelektrane Možura, jer nisu mogli da se dogovore koje su stranke parlamentarna većina, a koje opozicija.

Odlukom o formiranju parlamentarne istrage je predviđeno da se predsednik i pet članova Odbora biraju na usaglašeni predlog klubova poslanika parlamentarne opozicije, a zamenik predsednika i ostalih pet članova Odbora bira po istom principu parlamentarna većina.

Predsednik Administrativnog odbora poslanik Dragan Krapović (Demokrate) saopštio je da je klub poslanika Demokratskog fronta predložio Branku Bošnjak za predsednicu Anketnog odbora, ali i da je na istu funkciju DPS kandidovao Danijela Živkovića.

Prisutni na sednici nisu mogli da se usaglase ko je u ovom slučaju parlamentarna većina, a ko opozicija, pa su odlučili da ovu nedoumicu razreši Kolegijum predsednice Skupštine i odložili razmatranje ove tačke, prenele su podgoričke Vijesti.

Skupština je odluku o otvaranju parlamentarne istrage i obrazovanju Anketnog odbora usvojila 30. jula prošle godine s ciljem da se kroz izveštaj ocenini da li su u (ne)postupanju nadležnih državnih organa nastupile štetne posledice po imovinu, i ukupni javni interes Crne Gore i da se nakon toga utvrdi eventualno postojanje političke i krivično-pravne odgovornosti konkretnih osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.