U trendu

Odloženo glasanje o Deklaraciji o osudi izjava Milanovića

SARAJEVO – Gradsko veće Grada Sarajeva danas je odložilo glasanje o predlogu Deklaracije o osudi stavova predsednika Hrvatske Zorana Milanovića prema BiH.

Uoči rasprave, predlagač Deklaracije, odbornik Toni Vukadin je obrazložio zašto bi ovakav dokument trebalo usvojiti i, između ostalog, rekao da niko ne može da vređa građane Sarajeva bez posledica, te da Gradsko veće ima pravo da usvoji predloženu Deklaraciju.

Šef Kluba Naše stranke Adi Škaljić je predložio odlaganje i dodao da su u Deklaraciji korišćeni neki neadekvatni izrazi kao što je poziv Milanoviću da se „sabere“.

„To nije način komunikacije kakav treba da primenjuje ovo Gradsko veće. Takođe, spominju se uvredljive i nediplomatske izjave Milanovića prema BiH. Smatram da Deklaracija treba da sadrži sve te izjave pa da se jasno vidi šta je Milanović govorio o BiH, Sarajevu i Srebrenici“, rekao je Škaljić, preneo je sarajevski portal Klix.

Glasanje o odluci je odloženo većinom glasova.

Predložena deklaracija osuđuje većinu Milanovićevih izjava koje se odnose na BiH i smatra ih neodmerenim i štetnim da odnose dve države.

„Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primereno predsedniku jedne evropske države. Izražavamo pošotovanje prema časnoj i odgovornoj funkciji predsednika Republike Hrvatske, ali ne možemo to poštovanje izjaviti prema gospodinu Milanoviću, radi njegovih uvredljivih i nediplomatskih izjava prema BiH“, stoji, između ostalog, u predložnom dokumentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.