U trendu

Oko 270 Palestinaca povređeno tokom protesta

RAMALA – Oko 270 Palestinaca povređeno je juče na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobu sa izraelskim vojnicima tokom protesta protiv izraelske kolonizacije i za vreme sahrane mladog Palestinca ubijenog dan ranije, saopštio je palestinski Crveni polumesec.

Većina je zadobila povrede u Beiti, na severu, blizu Nablusa, gde se izraelska vojska redovno sukobljava sa stanovnicima koji od sredine maja protestuju protiv izgradnje divljeg jevrejskog naselja u blizini.

Pomenuto naselje je evakuisano i čuva ga izraelska vojska dok izraelske vlasti ne odluče o njegovoj sudbini, prenela je Al Džazira.

Većina je zadobila povrede zbog udisanja suzavca, pedesetak ih je ranjeno gumenim, a sedmoro pravim mecima, navodi Crveni polumesec.

Izraelska vojska je saopštila da je oko 150 Palestinaca gađalo njene pripadnike kamenjem i zapaljenim gumama, na šta je uzvraćeno „sredstvima za rasterivanje demonstranata“ i hicima.

Nešto južnije u Beit Omaru, izbili su danas sukobi tokom sahrane 20-godišnjeg Palestinca.

On je preminuo od rana koje je dan ranije zadobio u sličnom okršaju sa izraelskim vojnicima na sahrani dvanaestogodišnjeg palestinskog dečaka, dodaje Al Džazira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.