U trendu

Oland odgovorio na kritiku Trampa

Francuski predsednik Fransoa Oland danas je reagovao na kritike predsednika SAD Donalda Trampa zbog imigracione politike Francuske i drugih evropskih država.

„Nikad nije dobro da se pokaže i najmanje nepoverenje prema jednoj prijateljskoj zemlji. Ja to ne radim prijateljskoj zemlji i molim američkog predsednika da to ne radi Francuskoj“, rekao je Oland na otvaranju Sajma poljoprivrede u Parizu.

Tramp je prethodno kritikovao Francusku, Švedsku i Nemačku zbog politike prema migrantima.

„Pogledajte šta se događa u Švedskoj. Pogledajte šte se događa u Nemačkoj. Pogledajte šta se desilo u Francuskoj. Pogledajte Nicu i Pariz“, rekao je Tramp sinoć.

On je naveo primer svog prijatelja koji je često posećivao Pariz, a koji mu je skoro rekao da tamo više ne ide jer „Pariz više nije Pariz“.

Oland je naglasio da je poslednjih meseci Francusku posetio veći broj američkih turista jer „vide da francuske vlasti čine napore da osiguraju bezbednost“, prenosi AFP.

„Ne želim da poredim, ali ovde nema oružja na ulici, nema ljudi koji uzmu oružje da pucaju u masu“, rekao je Oland aludirajući na veću kontrolu naoružanja u Francuskoj nego u SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.