U trendu

Oluja pogodila severnu i centralnu Evropu, Ε‘estoro poginulo

Najmanje őest osoba poginulo je u nedelju u Nemačkoj, Poljskoj i Čeőkoj Republici, u nevremenu koje je pogodilo severne i centralne delove Evrope, dok nemačke vlasti motre na izlivanje nafte iz ogromnog teretnog broda koji se nasukao na ostrvo u Severnom moru.

Četiri osobe u Poljskoj i ČeΕ‘koj Republici ubilo je drveΔ‡e pri padu u snaΕΎnoj oluji.

U Čeőkoj je žena nastradala u gradu Trebiču, a stariji muőkarac u severoistočnom delu Praga, preneo je AFP.

Jedna od ΕΎrtava je voΕΎac automobila u Poljskoj, koji je poginuo kada je naleteo na granu koja je pala na put u blizini sevrozapadnog grada ŠčeΔ‡ina, saopΕ‘tili su vatrogasci.

Istovremeno, u Nemačkoj su smrtno stradali 63-godiΕ‘nji Nemac koji se utopio u kampu u Donjoj Saksoniji i ΕΎena čiji se motorni čamac prevrnuo u drΕΎavi Meklenburg-Prednja Pomeranija, navodi Rojters pozivajuΔ‡i se na nemačke medije.

Vetrovi su duvali jačinom veΔ‡om od 100 kilometara na sat u viΕ‘e delova ČeΕ‘ke Republike, dostigavΕ‘i jačinu od čak 180 kilometara na sat na najviΕ‘oj planini u toj zemlji, javila je čeΕ‘ka televizija.

Nevreme je bez struje ostavilo hiljade Čeha i Poljaka, dok je ΕΎeleznički saobraΔ‡aj u velikim delovima severne Nemačke ostao u prekidu nakon Ε‘to je palo drveΔ‡e pričinilo veliku Ε‘tetu.

U Nemačkoj je ΕΎeleznički operater „Dojče ban“ saopΕ‘tio da Δ‡e ΕΎeleznički saobraΔ‡aj na mnogim putevima u severnoj i srediΕ‘njoj Nemačkoj ostati u prekidu do ponedeljka.

U meΔ‘uvremenu, teretni brod „Glori Amsterdam“ dug 225 metara nasukao se na nemačkom ostrvu Langeog, a vlasti pomno motre na bilo kakve znake izlivanja nafte.

Brodska posada od 22 člana je bezbedna, preneo je „Frankfurter algemajne cajtung“.

Brod nije prevozio nikakav teret, ali u tankeru ima skoro 2.000 tona goriva, navodi nemački list pozivajuΔ‡i se na lokalne vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.