U trendu

Opasnost „after korona žurke“ organizovanog kriminala

BEČ – Novi direktor Savezne kriminalističke službe Austrije (BKA) general Andreas Holcer upozorava da se organizovane kriminalne bande sa Balkana i iz istočne Evrope pripremaju za otvaranje granica i „after korona žurku“.

Holcer, raniji šef specijalne jedinice koja se bavila rasvetljavanjem korupcionaške afere „Ibica“, to jest svih okolnosti oko video materijala koji je srušio austrijsku vladu pre dve godine, ističe, u intervjuu bečkom dnevniku „Kronen cajtung“, da će fokus njegovog rada biti i borba protiv sajber-kriminala.

Najavio je udvostručenje službenika i posebno odeljenje koje će se u BKA baviti sajber kriminalom.

„Dobra istraga je umetnost. Pored uobičajenih aktivnosti, kao što je prikrivena istraga i opservacija, želim da uključim i ekspertizu nauke i eksternih eksperata sa univerziteta“, naglasio je Holcer.

Kada je reč o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Austriji kaže da su pandemija i dobar policijski rad zaustavili kriminal protiv imovine.

„Međutim, organizovane bande na Balkanu i u istočnoj Evropi pripremaju se već za otvaranje granica i ‘after korona žurku'“, podvukao je Holcer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar