U trendu

Opozicioni lider uhapšen u policijskoj akciji u Gruziji

TBILISI – Polcija u Gruziji uhapsila je danas predsednika opozicione stranke Jedinstveni nacionalni pokret Niku Melijua, saopÅ¡tila je gruzijska televizija, a prenosi TAS S.

Agencija navodi da je nalog za hapšenje gruzijskog opozicionara izdao prošle nedelje sud u Tbilisiju zbog neplaćanja kaucije u iznosu od preko 12.000 dolara u slučaju u kojem se Melija tereti za podsticanje nasilja na uličnim protestima u junu 2019. godine.

TAS S prenosi da se Melija zajedno sa svojim pristalicama zabarikadirao u partijskim prostorijama u Tbilisiju, a stotine policajaca upotrebili su suzavac tokom akcije protiv njegovih pristalica i vođa svih opozicionih stranaka koji su okupljeni ispred zgrade te stranke od prošle srede, dok je desetine pristalica opozicije takođe danas privedeno uz Melijua.

Gradski sud u Tbilisiju naredio je 17. februara Melijino hapšenje zbog neplaćanja kaucije u slučaju izazivanja nereda, a odluka suda izazvala je političku krizu u zemlji pošto je gruzijski premijer Giorgi Gakarija podneo ostavku dan kasnije zbog neslaganja u vladajućoj partiji oko naloga za hapšenje gruzijskog opozicionara ,navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar