U trendu

Orban i Brnabić potpisuju Sporazum o strateskom partnerstvu

BUDIMPEŠTA – Premijeri Mađarske i Srbije Viktor Orban i Ana Brnabić danas će u Budimpešti potpisati Sporazum o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu između dveju zemalja, a resorni ministri će potpisati tri prateća memoranduma o saradnji u oblastima privrede, poljoprivrede i diplomatskih odnosa.

U sedištu Vlade Mađarske u 11 sati biće održani bilateralni sastanci dvoje premijera i članova dveju vlada, nakon čhega će Orban i Brnabićava svečano potpisati Sporazum.

Tanjugu je u Vladi Srbije rečeno da će ovaj akt stvoriti institucionalne okvire za dalje unapređenje odnosa Srbije i Mađarske, kao i realizaciju zajedničckih projekata u mnogim oblastima.

Nakon toga, biće potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva za inovacije i tehnologiju Mađarske i Ministarstva privrede Srbije.

Ministri poljopriivrede Mađarske I Srbije potpisaće Memorandum o razumevanju kojim će biti omogućena sadradnja mladih poljopriivrednika dveju zemalja, a na agendi je i potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti diplomatskih obuka između Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Premijeri Orban i Brnabićeva održaće nešto posle 12 sati konferenciju za novinare na kojoj će izneti detalje dvodnevnih sastanaka i ocene posete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.