U trendu

Orban porukom na Tviteru pružio podršku Trampu

BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban objavio je danas na Tviteru poruku podrške bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, pozivajući ga da „nastavi da se bori“, nakon što je protiv Trampa podignuta krivična optužnica za tajne isplate tokom predsedničke kampanje iz 2016.

„Nastavite da se borite, gospodine predsedniče! Uz vas smo“, napisao je Orban na svom Tviter nalogu.

Kako navodi AP, Orban je prvi lider neke evropske zemlje koji je javno podržao Trampovu predsedničku kampanju 2016, a takođe je izrazio podršku kampanji za reizbor 2020.

Agencija dodaje da samog Orbana kritičari optužuju da je „demontirao“ mnoge mađarske demokratske institucije i učestvovao u izgradnji mreže korupcije.

Tramp je Orbana u prošlosti opisivao kao „snažnog lidera“ koji „zaista voli svoju zemlju“, i hvalio njegove napore da suzbije „ilegalnu emigraciju“.

Optužnica koju je Velika porota na Menhetnu prošle sedmice podigla protiv Trampa mnogi su opisali kao istorijsku, a usledila je nakon godina istraga o njegovim ličnim, političkim i poslovnim planovima i izazvala je potres u njegovom pokušaju da ponovo bude izabran za predsednika SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar