U trendu

Orban saopštio sastav nove vlade, ključni ministri ostaju

BUDIMPEŠTA – Premijer Viktor Orban završio je razgovore o formiranju nove vlade, saopšteno je danas iz kabineta premijera Mađarske.

Prema saopstenju, Žolt Šemjen će nastaviti da obavlja funkciju potpredsednika vlade, a preuzeće ulogu ministra odgovornog za mađarske zajednice u inostranstvu, nacionalne manjine i verske zajednice, prenosi MTI.

Saopšteno je da će između ostalog, Ištvan Nađ i Šandor Pinter ostati na mestu ministra poljoprivrede, odnosno ministra unutrašnjih poslova, a Kristof Salaj-Bobrovnički će preuzeti resor odbrane.

Kako je navedeno, Peter Sijarto ostaje na funkciji ministra inostranih poslova i trgovine, a Antal Rogan će nastaviti da bude sekretar vlade, dok će šef kabineta premijera Orbana biti i dalje Gergelji Gulaš, a Mihali Varga će nastaviti da vodi ministarstvo finansija.

Iz kabineta mađarskog premijera je poručeno da je Orban strukturirao novu vladu i izabrao njene ministre u cilju rešavanja izazova sa kojima se Mađarska trenutno suočava , a posebno je naglašeno da je rat u Ukrajini podigao cene širom Evrope i da je izgledno da će izazvati ozbiljnu energetsku krizu, navodi MTI.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar