U trendu

Organizator saopštio pravila ponašanja na teniskom turniru Srpska open

BANJALUKA – Organizatori teniskog turnira Srpska open, koji će od 16. do 23. biti održan u Banjaluci, izdali su uputstva o ponošanju publike, počev od toga kada treba biti na stadionu, načinan dolaska i mesta za parkiranje, do mogućnosti fotografisanja i snimanja.

Poručuju da je na meč potrebno doći minimum sat ranije da bi se izbeglo stvaranje gužve na ulazima u kompleks i same terene.

U kompleks i same terene nije dozvoljeno unositi alkohol, oružje, nedozvoljene supstance, staklo, otvorene posude za piće i kese, kao i hranu i piće kupljene van kompleksa.

Dozvoljeno je unošenje transparenata koji neće ugroziti publiku i tenisere, koji ne pozivaju na diskriminaciju na osnovu vere, rase, pola i nacionalne pripadnosti.

Tokom meča i u okviru teniskog kompleska Srpska Open turnira nigde nije dozvoljena konzumacija klasičnih cigareta, ni alkohola osim ako nije kupljen na licu mesta. Na teniske mečeve nije dozvoljeno ni uvođenje kućnih ljubimaca, već će biti dozvoljene samo dresirane životinje uz pratnju službenog lica.

Tokom trajanja mečeva obavezno je da zvuk na svim mobilnim, ali i sličnim uređajima bude isključen kako ne bi ometao tenisere tokom igre.

Na mečevima nije dozvoljen ulaz deci ispod pet godina, ali će im biti dozvoljen ulazak u navijačko selo. Deca od pet do12 godina mogu biti na tribinama, ali uz adekvatnu ulaznicu i pratnju roditelja.

Navodei da ne postoji definisan „dres kod“ tokom trajanja turnira, ali se od publike očekuje pristojna garderoba.

U okviru tribina na centralnom terenu biće obezbeđena posebna mesta za osobe sa invaliditetom, kao i poseban prilaz samoj tribini.

Napominju da parking nije obezbeđen pa je preporuka za one koji dolaze svojim automobilima pronađu parking u okolini teniskog centra. U okviru teniskog kompleksa biće postavljeni i toaleti za publiku, čiji će kapacitet biti prilagođen predviđenom broju posetilaca.

Kamere (bez blica) se mogu koristiti za snimanje fotografija/video snimaka za ličnu upotrebu. Video snimci i fotografije se ne smije reprodukovati, ne mogu se eksploatisati ili prikazivati na bilo koji način ili u bilo kom mediju bez izričite pismene saglasnosti organizatora turnira i APT Tour-a.

Svaka kupljena karta poseduje broj sa tačno određenim mestom sedenja koje je potrebno poštovati.

Navode i da će FAN zona će za sve posetioce biti otvorena sat vremena pre početka mečeva.

Besplatan ulaz biće omogućen samo u nedelju, 16. aprila, kad se igraju mečevi kvalifikacija. Ostalim danima besplatan ulaz nije omogućen. Organizatori napominju da će karte moći da se kupe i na licu mesta kada turnir počne.

Kada posetilac tokom dana jednom izađe iz kompleksa, povratak u isti nije više moguć.

U okviru teniskog kompleksa za sve posetioce biće omogućen besplatan pristup Wi-Fi mreži jakog signala.

Na osnovu preporuka Vlade Republike Srpske, za prisustvo na turniru nisu potrebne potvrde o preležanom kovidu, kao ni potvrda o primljenoj vakcini, a takođe nije obavezno ni nošenje zaštitnih maski.

Otvaranje teniskog kompleksa koji će imati centralni teren kapaciteta 6.000 mesta planirano je za 13. april, a ljubitelji tenisa će na delu moći da vide Đokovića, Vavrinku, Monfilsa, Rubljova i mnoge druge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.