U trendu

Organizovan dolazak na protest iz 24 opštine u CG

PODGORICA – Protest koji će u 18 sati biti održan ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici okupiće građane iz 24 opštine, koji će u Glavni grad doći organizovano.

Spisak opština sa vremenima polazaka organizovanog prevoza na svom Tviter nalogu objavio je funkcioner SDP Mirko Stanić.

Formalni organizator protesta je Forum Luča, a na poziv DPS Mila Đukanovića i njenih tradicionalnih koalicionih partnera – SDP, SD i LP.

Protest je organizovan s ciljem povlačenja usvojenog izmenjenog Zakona o predsedniku i organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Đukanović, koji se nalazi u Egiptu, podržao je protest.

Prethodno Đukanović nije potpisao usvojeni izmenjeni Zakon o predsedniku, već ga je vratio Skupštini na ponovno razmatranje.

Izmenjeni Zakon o predsedniku usvojen je prošle sedmice u Skupštini Crne Gore. Izmene je predložio Demokratski front sa obrazloženjem da „Đukanovića treba vratiti u ustavne okvire“ i ciljem da lider Demosa Miodrag Lekić dobije mandat za formiranje nove crnogorske vlade umesto aktuelne premijera Dritana Abazovića, koja je u tehničkom mandatu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar