U trendu

Osmanović: Smena Dodika jedan od načina rešenja krize

SARAJEVO – Bosna i Hercegovina je trenutno u jednoj od najozbiljnijih kriza od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, izjavio je potpredsenik SDA Adil Osmanović, koji kao jedno od rešenja vidi u smeni srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Osmanović je to rekao komentarišući za sarajevsku N1 tv. odsustvo poslanika iz Republike Srpske nisu došli na današnju sednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na pitanje da li je ovo vrhunac krize, Osmanović kaže da se može reći da je ovo jedna od najozbiljnijih kriza od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, pogotovo ako u pitanje dođe usvajanje budžeta institucija države BiH.

“Ne smemo dozvoliti da je blokiran i Zastupnički dom. Ovim pokazujemo da postoji spremnost da se radi u Parlamentarnoj skupštini BiH, a Dejtonski sporazum je predvide da oni koji blokiraju institucije, OHR to mora reši“, rekao je Osmanović.

Upitan šta bi mogao biti izlaz iz aktuelne krize, Osmanović kaže da je to da se omogući rad u institucijama BiH.

Na pitanje da li je smena Dodika rešenje, Osmanović kaže „da, ako Dodik nastavi ovako da se ponaša“.

„Naravno da je to jedno od rešenja.To će biti neminovnost ukoliko se na ovakav način nastave osporavati državne institucije i legalitet visokog predstavnika. Ili neki razgovori sa ljudima koji blokiraju… Ovako još jedno vreme može potrajati, ali ćemo ići u još veću krizu“, rekao je Osmanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)