U trendu

Osumnjičeni ubijen zbog pružanja aktivnog otpora

BANJALUKA – Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović saopštio je danas da osumnjičeni za ubistvo maloletnika B.T., likvidiran zato što je pružao aktivni otpor prilikom hapšenja i pretio je da će aktivirati ručnu bombu prema pripadnicima Žanarmerije.

Kostović je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni ubijen iz vatrenog oružja prošle noći, četiri minuta iza ponoći u mestu Čelebići.

Naveo je da se nastavlja sa istražnim radnjama pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, kao i da je policija još na terenu.

Kostović je naveo da je juče dežurna služba Policijske uprave obaveštena da je u mestu Zavait pucano iz vatrenog oružja i tom prilikom je smrtno stradala jedna osoba u putničkom vozilu, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Na teren su, kazao je, odmah upućene sve raspoložive snage Policijske uprave i jedinice Žandarmerije Foča koje su blokirale puteve prema Mesnoj zajednici Čelebići i prema granici sa Crnom Gorom.

Okružno javno tužilaštva u Trebinju saopštilo je ranije da je muškarac iz sela Zavait, osmnjičen za ubistvo devetogodišnjeg dečaka, ubijen jer je pokušao da aktivira eksplozivnu napravu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.