U trendu

Otac: Marokanac osuđen na smrt u DNR ima državljanstvo UKR

RABAT – Otac Marokanca kojeg je sud u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) osudio na smrtnu kaznu, izjavio je danas da njegov sin ima ukrajinsko državljanstvo i da ga treba tretirati kao ratnog zarobljenika zato što se dobrovoljno predao.

Brahim Sadun dobio je ukrajinsko državljanstvo 2020. godine, nakon što je prošao godinu dana vojne obuke kao uslov za pristup studijama o vazduhoplovnoj tehnologiji na univerzitetu u Kijevu, naveo je njegov otac Tahar Sadun u mejlu poslatom Rojtersu.

Kako je rekao, njegov sin predao se „dobrovoljno“ i prema njemu treba postupati kao sa „ratnim zarobljenikom“.

„Na presudu će biti uložena žalba. Mi kao porodica patimo zbog nedostatka kontakta sa advokatom, kako bismo razmenili pravne informacije i to doprinosi našoj nevolji“, rekao je otac.

Dvojicu državljana Velike Britanije Ejdena Aslina i Šona Pinera, kao i državljanina Maroka Saduna Brahima koji su se borili na strani ukrajinskih oružanih snaga, Vrhovni sud samoproglašene DNR osudio je na smrt 9. jun zbog „plaćeničkih aktivnosti i akcija s ciljem preuzimanja vlasti i rušenja ustavnog poretka DNR“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar