U trendu

Otac: Vulin mi je obećao da će istraga biti nastavljena

ZAGREB – Nenad Periš, otac nestalog 27-goidšnjieg Splićanina Mateja, izjavio je da mu je srpski ministar policije Aleksandar Vulin lično obećao da će istraga o ovom slučaju biti nastavljena istim intenzitetom.

To mu je, kaže, ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda.

„Nije jednostavno pod ovakvim uslovima raditi, ali dobili smo takvo obećanje i video sam njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio“, rekao je Nenad Periš za hrvatski portal Dnevink.

Periš stariji je juče prisustvovao sastanku srpske policije sa stručnim timom hrvatskog MUP-a u Beogradu, kojem je prisustvovao i ministar srpskog MUP-a Aleksandar Vulin.

Zahvalan je, kaže, srpskoj policiji i hrvatskom MUP-u što je s profesionalne strane pristupio.

Rekli su mu, dodao je, da se radi o saradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, ali da i dalje postupak vodi MUP Srbije.

Njegov sin Mateja nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, po izlasku iz kluba Gotik.

Periš je rekao da nema nikakve informacije da je pronađen signal ili Matejev mobilni telefon, kako su o tome pisali neki beogradski mediji.

“Nemam informaciju da je pronađen mobi;nitel, bio sam juče s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz krim-policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama”, rekao je Nenad Periš za Dnevnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.