Otkriveno gde je završilo telo ubijenog lidera ID

Ostaci lidera terorističke grupe DAEŠ Abu Bakra el Bagdadija koji je ubijen tokom specijalne operacije u Siriji 27. oktobra, sahranjeno je u more, javlja Si-En-En, pozivajući se na dva vojna izvora.

Televizija podseća da je u nedelju savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajen izjavio u intervju za En-Bi-Si, da će SAD, kako on očekuje, postupiti kao 2011. godine sa telom lidera terorističke grupe Al Kaida Osame bin Ladena – tj. sahraniće ga u more.

„Sa telom Bagdadija će se postupiti na adekvatan način“, dodao je O’Brajen u nedelju. Na pitanje, da li će SAD slediti isti protokol kao u slučaju Bin Ladena, on je odgovorio: „Mislim da hoće“.
Predsedavajući Generalštaba američke vojske general Majk Majli izjavio je ranije da je obavljena sahrana posmrtnih ostataka lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija i da ne postoje planovi za objavu fotografija ili video snimaka njegove smrti.

Američki predsednik Donald Tramp objavio je u nedelju da je El Bagdadi likvidiran u Siriji. Kasnije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, saopštio da Moskva nema pouzdane informacije o operaciji američke vojske o još jednoj „likvidaciji“ ovog teroriste.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.