U trendu

Otvaranje teniskog kompleksa za turnir Srpska open predviđeno za 12. april

BANJALUKA – U Banjaluci je danas održana sednica Organizacionog odbora teniskog turnira „Srpska open“ na kojoj je razgovarano o poslednjim detaljima vezanim za ovaj turnir, a kako je najavljeno otvaranje kompleksa predviđeno je za 12. april.

Sednici je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsednik Organizacionog odbora Bojan Vujić rekao je da će na turniru učestvovati veliki broj igrača.

„Sve protiče u najboljem redu, dogovorili smo se danas oko detalja. Oko 200.000 građana je tražilo karte“, rekao je Vujić, na konferenciji za novinare nakon sastanka Organizacionog odbora.

Predsednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović je rekao da je za ovaj događaj izdvojeno 30 miliona KM.

„Teniski turnir ‘Srpska open’ donijeće Banjaluci i Srpskoj niz benefita. Predviđeno je da 12. aprila bude zvanično otvaranje kompleksa, a tada će svi građani imati pristup da se upoznaju sa kompleksom“, rekao je Milinović.

Istakao je da će sve biti završeno na vrijeme.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je „Srpska open“ važan događaj za celu Republiku Srpsku.

„Današnji sastanak u vladi bio je jedan od finalnih, sada gledamo nijanse. Radimo modernizaciju svih putnih saobraćajnica. Grad Banjaluka je kupio i autobus na dva sprata, gde će biti omogućena besplatna vožnja za sve turiste i građanje. Cilj je da se turisti upoznaju sa čarima grada na Vrbasu“, rekao je Stanivuković.

Istakao je da je ovo projekat od nacionalnog interesa.

„Sa ministrom unutrašnjih poslova smo razgovarali o zloupotrebi i preprodaji karata, jer to nije u skladu sa propisima“, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Kazao je da će stati u kraj onima što preprodaju karte po višestruko višim cenama za ATP turnir „Srpska open“ u Banjaluci.

„Kupe kartu pa traže deset puta više za nju“, rekao gradonačelnik Banjaluke i dodao je da je na današnjem sastanku Oragnizacionog odbora teniskog turnira „Srpska open“ i to bila jedna od tema.

Dodao je da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti produženo kao za vreme novogodišnjih praznika, prenela je RTRS.

Srpska open održava se u Banjaluci od 16. do 23. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.