najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Otvoren prvi američki hotel na Kubi

Američki hotelski lanac Starvud hotels preuzeo je danas upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane, čime je počeo sa radom prvi američki hotel na Kubi od revolucije 1959. godine.

Hotel “Cuba Four Points”, koji je sada u vlasništvu Starvudovog brenda Šeraton, otvoren je u luksuznom zapadnom delu kubanske prestonice, i poseduje 186 soba koje su klijentima na raspolaganju po ceni od 246 dolara za noćenje, prenosi agencija Frans pres.

“To je jedinstven i specijalan momenat kada ste prva američka hotelska kompanija na Kubi u 55 godina”, izjavio je na svečanoj ceremoniji otvaranja hotela Horhe Đanatasio, koji je zadužen za nadzor Starvudovih hotela u Latinskoj Americi.

Starvud hotels je jedan od vodećih svetskih hotelskih lanaca, budući da poseduje preko 1.300 hotela u oko 100 zemalja sveta, i upravlja brendovima kao što su “meridijen”, W, “vestin” i “šeraton”.

Ulazak Starvuda na kubansko ostrvo je najnoviji signal normalizacije odnosa između SAD i Kube, nakon što su u julu prošle godine obnovile diplomatske odnose prekinute pre pola veka, navodi AFP.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike