Ovo je pomahnitali ubica iz Nemačke: Pre masakra poslao poruku Amerikancima (foto, video)

Bezbednosne snage Nemačke utvrdile su da je Tobijas R. (43) počinitelj masakra u nemačkom gradu Hanau nekoliko dana pre zločina objavio snimak na Jutjubu, u kojem je na tečnom engleskom poslao „ličnu poruku svim Amerikancima“.

Isečak, koji je danas ujutro još bio vidljiv na mreži, snimljen je u privatnom stanu, i u njemu muškarac navodi da u „SAD-u postoje podzemni vojni objekti u kojima se deca zlostavljaju i ubijaju, gde se izvode obredi u počast satani“ te da „američki građani moraju odmah da se probude i počnu da se bore protiv takvog stanja“.

Tobijas R. koji je osumnjičen za ubistvo devet osoba, najverovatnije je izvršio samoubistvo u svojoj kući. Pored njega je nađeno i telo njegove majke, kao i pismo u kojem se on ispovedio, piše „Dejli mejl“.

https://twitter.com/Ilkersezerrr/status/1230407006743355393

U videu se, međutim, nigde ne daje naznaka o tome da će izvršiti napad na teritoriji Nemačke, piše „Jutarnji list“.

Istragu zločina su preuzele savezne vlasti budući da je ubistvo imalo ksenofobne motive, navodi „Zidojče cajtung“.

Devetoro ljudi ubijeno je u dva oružana napada na nargila barove u zapadnonemačkom gradu Hanauu u sredu uveče, objavili su policija i mediji.

Veruje se da su u napadima najviše stradali Turci i Kurdi.

Po pisanju „Bilda“, napadač je prvo ispred nargila bara „Midnight“ ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt „Kesselstadt“, tamo upali u drugi bar istog tipa „Arena“ i ubio još petoro i ranio četvoro ljudi.

Hanau je grad sa oko 98 hiljada stanovnika, 25 kilometara istočno od Frankfurta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.