U trendu

Oženio se terorista koji je sejao smrt po Parizu

Jedini bombaš samoubica, koji je preživeo najgori teroristički napad u novijoj istoriji Francuske, oženio se u zatvoru.

Salah Abdeslam (33) učestvovao je u ceremoniji telefonom iz svoje ćelije visokog stepena bezbednosti, gde služi višestruke doživotne kazne u vezi sa napadom Islamske države na Pariz u kojem je ubijeno 130 ljudi.

Uprkos tome što je bio pod 24-časovnim nadzorom, uspeo je da uspostavi ‘posvećen odnos’ sa svojom novom suprugom putem telefona, otkriveno je u petak.

Izvor je za radio RTL rekao: „Ona je žena koju je izabrao otac teroriste, koga Salah Abdeslam nije poznavao. Francuska zatvorska obaveštajna služba, koja sluša sve njegove telefonske razgovore, već je primetila da je Salah Abdeslam već neko vreme planirao da se oženi.“

Otac teroriste je Abderahmane Abdeslam, 73-godišnjak rođen u Maroku, koji živi u Briselu, gde je njegov sin nekada vodio bar. Veruje se da je upravo on izabrao novu nevestu svog sina, čije ime i nacionalnost nisu otkriveni. Abdeslam ostaje pobožni musliman, pa se smatra da je njegov brak verski, a ne građanska zajednica. U junu je Abdeslamu rečeno da nema nade za uslovnu slobodu nakon što ga je pet sudija specijalizovanih za borbu protiv terorizma u Parizu proglasilo krivim za masovno ubistvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.