U trendu

Pakistan: Islamisti oslobodili 11 zatočenih policajaca

ISLAMABAD – Zabranjena pakistanska islamistička politička grupa je oslobodila 11 policajaca nakon što ih je zarobila i držala ih kao taoce u istočnom gradu Lahor, a usled nasilnih okršaja sa bezbednosnim snagama, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Šeik Rašid Ahmad.

Pristaslice konzervativne pakistanske partije Teherek-e-Labaik napali su u nedelju policijsku stanicu u blizini mesta gde se okupljaju i uzeli ih za taoce, prenosi AP.

U video poruci, Ahmad je rekao da su pristalice Rizvija uzele 11 zatočenika, a oslobođeni su nakon uspešne prve runde razgovora sa vladom, koja je objavila fotografiju na kojoj se vidi da su policajci bili mučeni.

Tenzije traju još od prošle godine kada je predsednik Francuske Emanuel Makron pokušao da odbrani objavljivanje karikatura proroka Muhameda, zbog čega ga su ga kritikovali muslimani iz celog sveta.

Grupa protestuje protiv hapšenja njihovog lidera Sada Rizvija i vrši pritisak na premijera Imrana Kana da odmah protera francuskog diplomatu zbog objavljivanja kontroverznih crtanih filmova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.