U trendu

Pakistan: Uhapšen senator zbog javne kritike visokog oficira

ISLAMABAD – Zbog javnih kritika izrečenih na račun visokih vojnih oficira, federalna policija Pakistana uhapsila je jutros jednog senatora, drugi put u poslednja dva meseca, saopšteno je iz političke partije Tehrik-e-Insaf čiji je uhapšeni senator član.

Azam Kan Svati, uticajni zvaničnik stranke bivšeg premijera Imrana Kana i senator iz provincije Hajber Pahtunhva, uhapšen je u rano jutros u svojoj rezidenciji u predgrađu Islamabada, nekoliko sati nakon što je govorio na javnom skupu Imrana Kana u garnizonskom gradu Ravalpindiju, prenosi AP.

Svati je optužen za klevetu i danas je izveden pred sud koji je dozvolio Federalnoj istražnoj agenciji (FIA) da optuženog ispituje dva dana u pritvorskoj ustanovi u Islamabadu.

Bivša pakistanska ministarka za ljudska prava Širin Mazari potvrdila je da je tim operativaca FIA uhapsio Svatija, jer je izvršio pritisak na odlazećeg načelnika generalštaba pakistanske vojske u vezi sa njegovom ličnom imovinom.

„Izgleda da je danas sloboda govora u Pakistanu rezervisana za moćnu državu: na konferencijama za štampu, tokom javnog obraćanja, izjava za štampu ili na društvenim mrežama. Ostalima, u koje spadaju i parlamentarci, ovo pravo je uskraćeno“, rekla je Mazarijeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar