U trendu

Pakistanska policija upala u Kanovu kuću u Lahoru, uhapsila 30 osoba

LAHOR – Pakistanska policija upala je danas u kuću bivšeg premijera Imrana Kana u istočnom gradu Lahoru i uhapsila 30 ljudi, nakon što je neko otvorio vatru sa krova zgrade, izjavili su zvaničnici.

Visokorangirani policijski zvaničnik Suhail Sukera, koji je predvodio operaciju, rekao je da je policija krenula da ukloni blokadu koju su podigli Kanova partija Pokret za pravdu i njegove pristalice, preneo je AP.
Prema njegovim rečima, pristalice Kana su pokušale da se odupru policiji bacajući kamenje i benzinske bombe, ali su policajci napredovali sve dok muškarac na krovu Kanove rezidencije nije otvorio vatru.

Niko nije povređen u sukobima između Kanovih pristalica i pripadnika policije.
Sukera je rekao da je policija razbila glavna vrata na Kanovoj kući i pronašla maske, boce napunjene benzinom, gvozdene šipke i palice koje su korišćene u napadima na policiju tokom nedelje.
On je kazao da su unutar prostrane kuće podignuti nelegalni objekti da bi se sklonili oni koji su učestvovali u napadima na policiju u kojima su povređene desetine policajaca.

Svedoci su naveli da je policija pokušala da rastera Kanove pristalice ispaljivanjem suzavca.
Očekuje se da će se Kan pojaviti danas pred sudom u Islamabadu nakon što je juče suspendovan njegov nalog za hapšenje, kako bi mogao da otputuje u Islamabad i suoči se sa optužbama u slučaju korupcije, a da ne bude zadržan u pritvoru.

Kan, bivša legenda kriketa i premijer Pakistana, suočava se sa nizom pravnih izazova, uključujući i onaj koji se odnosi na optužbe da je protivpravno prodavao poklone koje je dobijao od stranih zvaničnika dok je bio na funkciji premijera.

Kan tvrdi da je poštovao zakonske procedure kada je primao poklone od stranih zvaničnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.