U trendu

Palestinci osudili Trampov tvit o kongresmenki Rašidi Tlaib

RAMALA – Palestinci su danas osudili napad američkog predsednika Donalda Trampa na američku kongresmenku Rašidu Tlaib, optužujući ga za rasizam i istakavši da još jednom dokazuje svoje predrasude protiv palestinskog naroda.

Tlaib, demokrata iz Mičigena i kćerka palestinskih imigranata, bila je jedna od četiri obojene žene u Kongresu koja je bila meta Trampovog tvita tokom vikenda, preneo je AP.

Tramp je rekao da bi te žene trebalo da se vrate na „pokvarena i kriminalom zaražena“ mesta iz kojih su došle, ignorišući činjenicu da su sve one američke državljanke, a tri od njih, uključujući Tlaib, rođene u SAD-u.
On ih je takode optužio da govore „užasne stvari“ o SAD i da „mrze Izrael“.

Iako Tlaibova nikada nije živela na Zapadnoj obali, ona još uvek ima rođake u tom području i doživljavaju je kao lokalnog heroja jer se uzdigla do najviših nivoa američke vlade, navodi agencija.

Basam Tlaib, stric kongresmenke, koji živi na Zapadnoj obali ocenio je Trampove komentare kao rasističke, navodeći da je Rašida Tlaib meta zbog njenih palestinskih korena.

Ibrahin Milhim, portparol Palestinske uprave rekao je da je Trampova izjava uvreda za kancelariju predsedništva i zakone SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar