U trendu

Palestinski ekstremisti ispalili baražnu raketnu vatru iz Gaze na Izrael, jedan ranjen

Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili su danas popodne baražnu raketnu vatru u pravcu Izraela, saopštila je izraelska vojska.

Raketiranju je prethodila smrt palestinskog zatvorenika koji je gotovo tri meseca štrajkovao glađu u izraelskom zatvoru. Smrt Kadera Adnana (45), istaknutog vođe ekstremističkog Islamskog džihada, je izazvala gnev palestinskih lidera i ekstremista i pojačala bojazan od osvete.

Jutros su ekstremisti iz pojas Gaze ispalili nekoliko raketa u pravcu Izraela, ubrzo posle objavljivanja vesti o smrti zatvorenika, koga Palestinci slave kao heroja. Rakete su pale na otvoreno područje i niko nije povređen, niti je pričinjena šteta.

Palestinski ekstremisti su potom danas popodne ispalili 22 rakete u pravcu izraelske teritorije, a četiri je presreo protiv raketni sistem 2Gvozdena kupola“, dodaje se u vojom saopštenju.

Jedan 25-godišnjak je teško ranjen u tom napadu, rekli su izraelski lekari.

Izraelska vojska je pre baražne vatre saopštila da je otvorena tenkovska vatra na pojas Gaze, preneo je Frans pres.

Palestinske ekstremističke organizacije već dugo prete da će napasti Izrael ako palestinski zatvorenici koji štrajkuju glađu poput Adnana preminu u izraelskom zatočenisštvu, podseća AP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar