U trendu

Pali veb-sajtovi tri nemačka aerodroma

BERLIN – Veb-sajtovi najmanje tri nemačka aerodroma pali su danas, nakon što je u sredu hiljade putnika bilo zaglavljeno na aerodromu u Frankfurtu zbog problema aviokompanije Lufthanza sa kompjuterskim sistemima.

Pali su veb-sajtovi na aerodromima u Dizeldorfu, Nirnbergu i Dortmundu, ali veb-sajtovi najvećih nemačkih aerodroma u Frankfurtu, Minhenu i Berlinu rade normalno.

Portparol aerodroma u Dortmundu rekao je da se radi na rešavanju problema i da postoji osnovana sumnja da je reč o hakerskom napadu, preneo je Rojters pozivajući se na Fokus onlajn.

Nemački Špigel navodi da je moguće da je probleme izazvao ĐoS napad, koji predstavlja pokušaj napadača da učini računar nedostupnim korisnicima kojima je on namenjen.

Frankfurtski aerodrom saopštio je juče da će otkazati i preusmeriti sve dolazne letove zbog problema Lufthanze sa kompjuterskim sistemima koji su doveli do otkazivanja desetina letova ove kompanije.

Prema saopštenju kontrole vazdušnog saobraćaja Nemačke, Lufthanzini avioni nisu mogli da polete sa aerodroma u Frankfurtu zbog čega nije bilo mesta za druge avione na parkingu aerodroma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar